ראיון של נועה מסוארי עם ACTA על קרב מגע

ראיון של נועה מסוארי עם ACTA על קרב מגע

מה בעמוד?

קרב מגע עם ACTA ראיון

איך אתה רואה את התפקיד שלך כמאמן קרב מגע לנשים?


התפקיד שלי הוא לא רק ללמד טכניקות – אלא לייצר שינוי עמוק ומשמעותי בביטחון הכי בסיסי שהאדם צריך, שזה הביטחון להיות מסוגל להגן על עצמך. אני רואה את עצמי כמי שנותן לנשים כלים להיות יותר חופשיות, לא להרגיש קטנות וחסרות אונים מול איום, אלא לדעת שיש להן את כל מה שהן צריכות בשביל להתמודד עם המצבים האלו בצורה טובה, כשהשליטה על גורלן היא לגמרי בידיים שלהן. 

אילו שינויים אתה רואה במתאמנות במהלך הזמן?


בהתחלה, רבות מגיעות עם ספק – לגבי היכולת שלהן להתמודד עם אלימות באופן כללי, ובפרט לגבי היכולת להתמודד מול גבר. אבל ככל שהאימונים מתקדמים, משהו משתנה: קודם החשש ממגע חזק חולף, זה נעשה משהו שבשגרה, כמו מין שפה חדשה. לומדים לעבוד עם הגוף ולומדים שהוא יכול לעשות הרבה, אם רק עושים את הדברים מתוך המקום המנטלי הנכון וממשיכים לתרגל. הביטחון שנבנה שם, בהתחלה הביטחון עולה באימונים עצמם, אבל מהר מאוד הוא מתחיל ‘לזלוג’ גם לתחומים אחרים בחיים, ומשתנה התחושה הפנימית והמתאמנות מרגישות בטוחות יותר בעצמן, בטוחות יותר כשהן הולכות ברחוב, ובטוחות יותר במצבים של עימותים או מצבים מלחיצים שקורים להן ביומיום.

מה ההבדל בין אימון גברים לאימון נשים – אם בכלל?


אימון קרב מגע לנשים מתמקד ספציפית במצבים שרלוונטיים להגנה עצמית לנשים, כולל דרכים להתמודד עם מצבים של הטרדה או תקיפה מינית. מעבר לטכניקות שעוסקות במה לעשות במצב שאת צריכה להגן על עצמך עם הגוף שלך, עוסקים גם במצבים האפורים, המצבים שהם לא מצב של תקיפה אבל עדיין הם מצבים בעייתיים שצריך להכיר, וצריך לדעת לפעול בהם כדי שלא להגיע למצבים חמורים יותר. אנחנו מלמדים איך להיות אסרטיבית מול תוקף פוטנציאלי, איך להשתמש נכון בשפת הגוף, בקול, בסביבה, ואיך להציב גבולות וגם לאכוף אותם.

האם יש דגשים מיוחדים כשמלמדים נשים?


כן. קודם כל הפיזיולוגיה של נשים שונה משל גברים, ומאחר שאנחנו תמיד מניחים שהתוקף יהיה גדול וחזק ממך, אנחנו מלמדים איך לתקוף למקומות הכי רגישים, נקודות תורפה, כדי שאישה תוכל להתגבר גם על תוקף גדול וחזק ממנה. בנוסף יש רגישות של המדריך או המדריכה לרמת ועוצמת החשיפה למצבים קיצוניים משום שיש נשים שחוו הטרדות או אפילו תקיפות, וחשיפה מהירה מדי למצבים האלו בלי הדרגה עשויה ליצור טריגרים לא רצויים.

האם יש סיפורים או מקרים שנגעו בך במיוחד מהאימונים?


המון. אבל אחד שלא אשכח: אישה שחוותה הטרדה מינית בזמן טיפול אצל מעסה, ונשבעה שלעולם יותר לא תלך לעיסוי או טיפול לבד, בטוח שלא אצל מטפל גבר. אחרי שנה של אימונים ובניה של היכולות (גם הפיזיות אבל גם המנטליות, ושל הביטחון שלה בעצמה מחדש, התחילה ללכת שוב לעיסויים. בהתחלה רק מתוך עקרון, להראות לעצמה שהיא מסוגלת, אבל אחר כך סיפרה לי שהיא פשוט הולכת בשביל הכיף והיא כבר לא מפחדת, שהיא סוג של ‘נרפאה מזה’ בזכות האימונים.

 

איך אתה מסביר את העלייה בפופולריות של קרב מגע בקרב נשים?

יש לזה כמה סיבות. קודם כל נשים היום פחות מוכנות להיות קורבנות. הן לא מחכות שיגן עליהן מישהו – הן רוצות לקחת אחריות. בנוסף, יש לזה הרבה יותר לגיטימציה חברתית מבעבר, שאומנויות לחימה היה נחשב משהו גברי. הקרב מגע המודרני מכוון באופן מדוייק לצורך שלהן ונותן להן בדיוק את זה – פתרונות למצבים מסוכנים וכלים פשוטים שעובדים במציאות, וגם תחת לחץ. זה נותן המון ביטחון, זה זמין וזה כיף. היום זו גם אחלה דרך למי שפשוט רוצה לשמור על כושר, ויש הרבה כאלה, ויחד עם זאת לקבל ערך מוסף של כלים להגנה עצמית. גם אם זאת לא הייתה המטרה הראשית שלשמה התחילו להתאמן.

באיזה גיל כדאי להתחיל ללמוד קרב מגע?

ככל שמתחילים מוקדם יותר, הדברים נטמעים עמוק יותר: גם היכולות המוטוריות אבל גם הבסיס המנטלי והביטחון. ילדים וילדות בגילאי 5-6 כבר יכולים להתחיל, והאימונים מותאמים לגילאים האלו. למעשה לכל קבוצת גיל יש את הסילבוס שלה, שהוא החומר הכי רלוונטי לאותם גילאים: ילדים בני 9 מתמודדים עם מצבים מאוד שונים מנערים בגילאי 15-16, והקרב מגע מבין את זה ולכן החומר הוא מותאם קבוצת גיל. יש גם חומר שמותאם לגיל השלישי, ויש גם סילבוס ספציפי לבעלי מקצועות שונים שמתמודדים עם מצבים ייחודיים כמו למשל נהגי תחבורה ציבורית, מאבטחים, עובדים סוציאליים ונותני שירות למיניהם, אנשי אכיפת חוק וביטחון ועוד. מאחר שקרב מגע הוא לא ספורט הישגי, אלא כלי לשמירה על החיים, בכל גיל ובכל רגע שאדם מרגיש את הצורך להגביר את הביטחון האישי שלו, הוא יכול להגיע ולהתחיל להתאמן.

האם קרב מגע מתאים גם לנשים שאין להן רקע בספורט?


לגמרי. קרב מגע לא דורש כושר שיא או יכולות מיוחדות. הוא בנוי על פשטות, ולכולם – באופן מכוון. פעמים רבות דווקא מי שלא באה מהעולם הספורטיבי מצליחה מאוד – כי היא מגיעה בלי אגו ועם רצון אמיתי ללמוד, ומגלה להפתעתה שהקרב מגע מרגיש לה ממש מותאם אליה.

איך אתה רואה את הקשר בין קרב מגע לביטחון אישי?


הקשר הוא ישיר. ביטחון אישי הוא קודם כל תחושת שליטה – על הגוף, על המרחב, על היכולת שלך להתמודד במצבים מלחיצים או מסוכנים. אימוני הקרב מגע בנויים להגביר את תחושת המסוגלות להתמודד עם המצבים האלו, ותחושת המסוגלות מגובה ביכולות אמיתיות לפעול במציאות ותחת הלחץ שבאופן טבעים נלווה למצבים האלו. האימונים שמים דגש מיוחד על היכולת להגיב מהר, לפעול ממצבי חוסר וודאות, לקבל החלטות תחת לחץ ולצאת ממצבי נחיתות בצורה מהירה ויעילה. התרגילים ממש מכוונים לכך. כשאדם יודע מה לעשות, ואיך לפעול, הביטחון עולה, והוא גם מתחיל לשדר את הביטחון הזה החוצה. היציבה נראית אחרת, ההתנהלות בסביבה ומול אנשים אחרים משתפרת. עצם הביטחון שמוקרן, עצם זה שאת כבר לא מרגישה קורבן פוטנציאלי, כשלעצמו מונע משלל צרות להגיע אלייך, וזה מין משוב חיובי שמזין את עצמו ומגביר את הביטחון עוד יותר. את רואה את הסביבה ואת המציאות מגיבות לביטחון הפנימי שבנית לעצמך באימונים.

אילו מסרים אתה רוצה להעביר לנשים ששוקלות להתחיל?


פשוט לעשות את הצעד הראשון ולפנות למכון אימונים קרוב, להשאיר פרטים ולהגיע לאימון ניסיון. הצעד הראשון הוא הכי קשה, כי יש הרבה ‘לא נודע’, והרבה חששות שאין להם באמת בסיס או סיבה מוצדקת. בפועל, האימונים הם כייפים ומהנים, באוירה טובה, בחברה טובה ועם הרבה פרגון ומשפחתיות. הרבה נערות ונשים שעשו את הצעת הראשון והגיעו, אומרות לי ”חבל שלא עשיתי את זה מזמן. אם הייתי יודעת שזה כזה כיף הייתי מתחילה כבר לפני 5 שנים”.

רוצה לעשות את הצעד הראשון ולא יודעת איך? הצטרפי אלינו ל-ACTA נשמח לעזור!

השאירו פרטים ונחזור אליכם

תמונה של עידן גל

עידן גל

מייסד ACTA, מומחה דאן 3 בקרב מגע ובעל נסיון של 30 שנים בתחום ההגנה העצמית. בשירותו הצבאי היה מפקד ביחידה ללוחמה בטרוה ומאבטח הרמטכ״ל. לאורך השנים שלאחר שחרורו הקדיש עצמו עידן להדרכה ולפיתוח שיטות הוראה ייחודיות לתחום ההגנה העצמית המאפשרות לכל אדם להישאר חופשי ובטוח ע״י רכישת כלים מעשיים להתמודדות אפקטיבית במפגש מול אלימות ותוקפנות.

תמונה של עידן גל

עידן גל

מייסד ACTA, מומחה דאן 3 בקרב מגע ובעל נסיון של 30 שנים בתחום ההגנה העצמית. בשירותו הצבאי היה מפקד ביחידה ללוחמה בטרוה ומאבטח הרמטכ״ל. לאורך השנים שלאחר שחרורו הקדיש עצמו עידן להדרכה ולפיתוח שיטות הוראה ייחודיות לתחום ההגנה העצמית המאפשרות לכל אדם להישאר חופשי ובטוח ע״י רכישת כלים מעשיים להתמודדות אפקטיבית במפגש מול אלימות ותוקפנות.

הירשמו עכשיו לשיעור ניסיון

בכל תחום שתבחרו ממגוון תחומי ההתמחות שלנו

לוגו שחור